Hvad er flisepest. Sådan bekæmper du flisepest.

Flisepest er noget de fleste husejer stifter bekendtskab med. Det kan ikke undgås og ses på terrasser, indkørsler og på fliser. Det er ikke særlig kønt se på, og vil over tid dække større og større arealer af din fliser hvis du ikke gøre noget ved det. Der er flere metoder for at bekæmpe flisepest på som jeg vil komme kort ind på længere nede i indlægget.Fjernelse af flisepest

Hvorfor bliver dine fliser ramt af flisepest.

Flisepest også kaldet lav findes i over 900 forskellige variationer, som hver har deres farver og navne. De kan derfor se forskellige ud. Nogle husejer bliver kun ramt af en art, andre terrasser kan være ramt af flere forskellige på engang. Flisepest er ikke sundhedskadeligt for mennesker. Det er bare ikke kønt og se på og spreder sig med tiden op af plankeværk og andre overflader. Flisepest eller lav trives bedst på skyggesiden af huset. Flisepest har ikke brug for næring, det eneste der skal til er fugt og lys og så har du de perfekte forhold for trivsel af lav/flisepest. Da vi i Danmark har et meget fugtigt klima kan det næsten ikke undgås at der vil dukke flisepest op på dine fliser.

Hvad kan man gøre for at behandle flisepest.

Ønsker du selv og gøre noget ved din flisepest, er der flere forskellige løsninger du kan gøre brug af. Det er hårdt og tidskrævende.  Af løsninger der kan nævnes er der følgende

Fliserensemiddel
Fliserensemiddel som kan købes i de forskellige bygge markeder blandes ifølge instruktionerne på flasken, og påføres på dine våde fliser, så bruger du en stiv kost og skrubber grundigt. Efterfølgende vasker du grundigt af med rent vand. Denne løsning er egnet på meget små arealer, da du ville skulle bruge store mængder rensemiddel og mange timers hårdt arbejde.

Dæk din fliser
Dæk din terrasse i vinterhalvåret med en presenning og sørge for at bliver lagt ud så den ikke blæser væk i blæsevejr. Alternativt kan du dække alle dine fliser med omkring 4 cm sand. Men da vejret kan være meget hårdt i løbet af vinteren er det ikke sikkert det vil holde.

Højtryksrenser
De færreste husejer ejer en egnet højtrykspuler. Da det er vigtigt at man har det rette tryk osv for ikke og beskadige fliserne og overfladen af fliserne vil vi anbefale at man lader en professionel fliserenser tage sig af opgaven. På den måde er du sikker på at det bliver gjort på den rigtige måde.  Men vælger du og investere i et anlæg så skal der bruges en højtrykspuler og en overfladevasker. Dette kan hurtigt løbe op i mange penge.

Hvordan renser og behandler vi din terrasse eller indkørsel professionelt
Der er flere forskellige metoder vi kan gøre brug af alt efter hvor hårdt dine fliser eller belægninger er ramt. Til og starte med kontakter du ingen-alger.dk så tager vi en uforpligtende snak om din opgave og du kan sende nogle billeder så vi er sikre på at vi finder den rette løsning fra dig.

Algebehandling af fliser: Er dine fliser i den begyndende fase med flisepest kan en algebehandling for det meste være nok. Dette er den billige løsning og kan klares for omkring 899,- op til 250 m2. De fleste huse har belægninger som ligger under det.

Fliserens: Er flisepesten først trukket ned i fliserne er der ingen vej udenom. Fliserne skal renses med højtryk. Vi har det rette udstyr og så bruger vi hedevand. Hedevand er varmt vand på 90 grader som fjerner overfladen på fliserne og går ned i dybden på flisen og slår flisepesten ihjel. Efter endt fliserens sprøjter vi altid algemiddel ud efterfølgende for at være helt sikre på at alt vækst bliver stoppet. Fliserens koster 29,- per m2. Ved større arealer kan der selvfølgelig forhandles om prisen.

Imprægnering: Når du har fået renset dine fliser er overfladen helt åben, og det er derfor vigtigt og sprøjte imprægnering på, da vi så for lukket for ny vækst af alger og flisepest. Imprægnering gør at fliserne får en vandafvisende overflade som flisepest og alger får svært ved og slå rod i igen. Det er vigtigt og algebehandle området en gang årligt for at holde virkningen på imprægneringen i op til 10 år.  Det vil sige med minimal indsats kan du fremover holde dine fliser pæne og fri for flisepest og alger i mange år fremover

Stenmel: Efter en fliserens skal der fejes nyt stenmel ud da fliserensningen fjerne mos, gammel sand osv. Dette kan også bestilles hos os som vi levere i forbindelse med fliserensningen. Vi giver dig selvfølgelig instrukser i hvordan dette udføres på bedste vis.

Er din terrasse eller fliser ramt af alger eller flisepest skal du være velkommen til og kontakte os for en uforpligtende snak og høre nærmere om hvad vi kan tilbyde dig

Følg os

Ekspert Sami Sleiman

Ekspert i Fliserens at Ingen-Alger.dk
Sami har arbejdet med rens af fliser og algebehandling i mange år og kender til alle de problemer, der kan give grimme fliser. Mange års erfaring gør Sami til Eksperten, når du skal have renset fliser eller foretaget en algebehandling.
Ekspert Sami Sleiman
Følg os

Latest posts by Ekspert Sami Sleiman (see all)